В нарушение на европейския договор е Австрия и Нидерландия да не

...
В нарушение на европейския договор е Австрия и Нидерландия да не
Коментари Харесай

Радан Кънев: В нарушение на европейския договор е да не ни пускат в Шенген

В нарушаване на европейския контракт е Австрия и Нидерландия да не ни пускат в Шенген. Ние сме изпълнили критериите и това е неведнъж установено. Дори решение на Европейски Съюз не може да размени единодушието на тези две страни. Докато те ни блокират, не можем да станем членове на Шенген. Популизмът на австрийското правителство много вреди. Това разяснява пред Нова нюз евродепутатът от ЕНП Радан Кънев.

По думите му Нидерландия няма причини за отвод, с изключение на избирателен популизъм. " Ние сме жертви на вътрешнополитически избирателен остро популистки спор. Интересите им не са в посока България и Румъния да са изолирани стопански. Има късмет в обозримо бъдеще да бъдем в Шенген, значимото е да не стопираме напъните, даже да не се случи през 2023 година ", прикани той.

Кънев разяснява и митингите на земеделците. " Наричайки зърнопроизводителите терористи Денков направи нужната политическа провокация. Полша и Словакия са в разгара на предизборни акции, по тази причина те имат политически популизъм за мотивация, не би трябвало да вземаме образец от тях. По отношение на вноса от Украйна единственият вероятен проблем е обвързван със слънчогледа. Има несъгласие сред производителите и преработвателите ", счита Кънев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР